Bloodhound genelde iz sürme becerisinden ötürü farklı alanlarda tanınmış köpeklerdir. İz sürme iç güdüsü onun sürekli olarak olarak bir yerlere gitme halinde olmasına neden olmaktadır fakat bu durum eğitim ile kontrollü bir hale gelebilmektedir.
Çok hareketli ve enerjik bir köpek olmamasına rağmen ortama göre davranma bilinci gelişmiştir. Dışarıda daha hareketli evde ise daha uysal olabilmekte bundan dolayı ev içinde yaşamaya uygun köpek ırkları içinde gösterilmektedir.
Sayfa İçindekiler
Temel Özellikleri
Bloodhound’ un belirgin özellikleri uysal ve akıllı olmalarıdır. Uysal oldukları için onlarla iletişime geçecek olan bireylerden de aynı sakinlikte iletişim beklerler. Ceza veya yüksek ses bu köpekler için uygun iletişim kanalları değildir.
Çocuklarla da yetişkinlerle de bi hayli iyi anlaşırlar. Lakin kulaklarının çekilmesi dayanamadıkları bir davranış olduğu için bu durumla karşılaşmaları halinde ortamdan uzaklaşabilirler.
Görünüş ve Yapısı
Bloodhound’ un görünüşü büyük ve uzun kulakları le göze çarpmaktadır. Bu kulakların ince bir derisi olması sebebiyle hassasiyet noktalarıdır ve kulaklarına yapılacak bakımlarda da dikkatli olunması gerekir.
Sırt ve göğüs kafesi bölgesinde sağlam bir yapı bulunmaktadır. Bu yapı aracılığıyla kuvvetli köpek ırkları içinde bulunmaktadırlar. Çok bi hayli hızlı olmamalarına rağmen iyi iz sürdükleri için kendilerini savunma hususunda da iyilerdir.
Karakter Özellikleri
Bloodhound’ un kişiliği şu özellikler ile tanınmaktadır:
- Uysal ve sakin
- Yerine göre enerjik davranabilen
- İyi bir biçimde iz sürerek aradığı şeyleri kısa bir sürede bulan
- İnsanlarla iyi ilişkiler kuran
- Eğitim almaya yatkın
Bakımı
Bloodhound’ un bakımı hususundaki en mühim ayrıntı kulaklarının doğru metotlarla temizlenmesidir. Büyük kulakları olması sebebiyle enfeksiyon oluşma riski de olduğu için temizliğine dikkat edilmelidir.
Kulakların her gün uygun, yumuşak bir tarakla taranması gerekmektedir. Temizlik için banyo yaptırmak yerine silmek daha tercih edilen bir metottur.
Beslenmesi
Bloodhound’ un beslenmesi hareketli bir köpek olmaması sebebiyle kilo almayı önleyecek biçimde olmalıdır. Beslenme hususunda tercih edilen mamaların yap oranlarının azaltılmış olması önerilmektedir.
Beslenmenin bunun yanında kilo almasının önlenmesi için düzenli olarak egzersiz yapılmasına ve porsiyonların çok büyük olmayacak şekillerde verilmesine de dikkat edilmesi gerekmektedir.